27 augusti 2010
18:30

Referat: Husie IF - AIF Barrikaden

Startelvan: Raffa - Micke N, Kai, Visvari, Claesson - Thobbe, Sandell, Martin, Sosa - Palle Ö, Peter

Avbytare var Mario Dri (ny spelare) som efter några få minuter som innermittfältare spelade c:a 50 min som anfallare, Edvard som spelade drygt 45 min som innermittfältare och sista 20 som mittback, Marck som spelade 25 min som högermittfältare och några få min på topp mot slutet, Oliver som spelade sista dryga halvtimmen som vänstermittfältare och slutligen Bagher som som spelade sista kvarten som innermittfältare.

Vi hade en mycket bra chans att ta ledningen redan i den 5:e spelminuten när Palle Ö sköt mycket tätt utanför efter ett mycket fint anfall. Vi hade sedan ett ganska klart spelövertag som dock mattades något efter deras ledningsmål i den 12:e min. Vi var dock fortfarande ganska bra med i matchen till ungefär mitten av halvleken då först Kai fick utgå p.g.a. skada och de sedan bara några min efteråt fick sitt 2-0-mål efter en grov miss i vårt försvar. Nu började vi hänga lite med huvudena och Husie tog över allt mer av spelet och skapade också en hel del chanser redan innan de gjorde 3-0 några min innan paus. Vi hade också en hyfsad chans när Edvard efter frispark från Sandell hade en nick som så när kunde resulterat.

Andra halvlek började sedan ungefär som den första med ett visst spelövertag för oss i början och när vi reducerade till 3-1 i den 56:e min så verkade det inte helt
omöjligt att vi skulle kunna ta oss in i matchen på riktigt allvar igen. Målet var också snyggt. Sedan Mario gjort ett fint förarbete spelade han Peter (som numera utvecklats till något av en assistkung) och sköt när han fick tillbaka bollen av honom från nära håll ett hårt skott som gick ribba-in ganska nära krysset.

Efter deras 2 mål i den 67:e resp. 68:e min verkade dock de flesta av våra spelare tappa all motivation och i kombination med att de var konditionsstarkare och löpvilligare än oss så tog Husie nu över fullständigt. Man skapade massor av målchanser och gjorde också ytterligare ett mål i den 84:e min. Mot detta kunde vi ställa en hyfsad chans.

De var som helhet det klart bättre laget även om siffrorna blev lite väl stora i förhållande till bollinnehav (om än inte sett till målchanser). De hade ett rappt anfallsspel som långa stunder gav vårt försvar stora problem. De var också mycket skottvilliga, dock utan att alla deras långskott resulterade i någonting alls.

Det tråkigaste ur vår synpunkt var att våra spelare - med några få lysande undantag - visade dålig moral.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 2-6, Skott på mål: 4-14, Skott utanför: 3-16.